Как да подготвите дома си за посещение от почистваща фирма

  • by

Как да подготвите дома си за посещение от почистваща фирма

Наемането на професионална почистваща фирма за поддържането на хигиената в дома е отличен избор за всеки, решил да посвети личното си време на своите любими занимания и семейството си.

За да останете доволни от услугата, е препоръчително да подготвите дома си за посещението на почистващата фирма, като така ще дадете възможност на професионалистите да си свършат работата наистина добре.

Подредете и приберете вещите си

Всички повърхности, които ще се почистват от прах и ще се мият, трябва да бъдат свободни от лични вещи. Достатъчно е да приберете вещите от всеки кът в кутия, за да може лесно да се мести по време на самото почистване.

После и на вас ще ви е лесно да върнете всичко по местата му.

Така ще дадете възможност на почистващата фирма да изчисти максимално добре, вместо да се колебае как и дали да лавира между вещите. Ще се намали до минимум и рискът от повреждане.

Измийте чиниите

В задачите на почистващата фирма обикновено влиза почистване на всички открити повърхности в кухнята. За да заблести мивката ви като никога, трябва да я освободите от съдовете, за да може екипът да работи.

Добре е да приберете в шкаф купата с плодове от масата, за да не е изложена храната на почистващите препарати.

Погрижете се за домашните любимци

Ако имате куче или котка, подгответе ги за идването на непознати хора. Вие познавате най-добре любимеца си и знаете как реагират на силни шумове. Ако е възможно, не оставяйте любимците си сами с почистващия екип, за да намалите максимално стреса на животното.

Предупредете за малките особености на дома ви

Всеки дом има своите тайни и особености. Някоя вратичка се затваря по специален начин или кабелът на телевизията лесно се изключва. Обяснете тези особености на почистващата фирма, за да улесните работата им и те да дадат най-доброто от себе си.

Изберете си любимо занимание

Почистващият екип ще работи в дома ви по стаи. Не е нужно да присъствате в помещението, за да не бавите почистването. Когато едната стая е чиста, ще се преместите в нея, за да продължат в следващото помещение. Можете също да планирате приятно занимание извън дома си докато трае почистването.

Мениджърът на екипа ще се свърже с вас, когато почистването е приключило.