Наемане на почистваща фирма – какво да включите в запитването за оферта

  • by

Решението за наемане на почистваща фирма е важно за всеки бизнес. В днешно време стана повече от ясно, че чистотата и хигиената на работното място е от ключово значение, неотменима част от грижата за персонала. 

Налагането на по-строги норми за чистота през последната година показа, че професионалните екипи по почистване и дезинфекция се справят най-добре с постигането на нужното качество. 

Ако за първи път ще наемате почистваща фирма, бъдете предвидливи и включете в запитването за оферта повече дейности. Така ще получите по-добра крайна цена, а и ще разберете дали компанията предлага целия набор от услуги по почистване и поддръжка на работната среда. 

Dezinfekcia

Абонаментно почистване

Това е основната дейност, която почистващата фирма ще извършва за вас. Екип на компанията ще посещава офиса ви ежедневно или няколко пъти в седмицата, за да почисти подовете и санитарните помещения, да изхвърли отпадъците от кошчетата и да дезинфекцира. 

Почистване на прозорци

Почистването на прозорци е сред дейностите, които трябва да се извършват периодично от почистващата фирма. Обикновено това се прави всеки месец. Не пропускайте този елемент от поддържането на сградата, защото той осигурява  както добрия външен вид на офиса ви, така и повече светлина и добра работна среда за служителите. 

Ако офисът ви се намира в модерна офис сграда със стъклени стени, почистващата фирма може да се ангажира с почистване на прозорците по алпийски способ, ако разполага с обучен екип от такива професионалисти. 

Пране на мека мебел

Огледайте офиса си и отбележете колко посетителски столове и мека мебел има. Всички те имат нужда от редовно и старателно почистване, за да се намали запрашеността и да се подобри естетическия им вид. 

Не забравяйте, че редовното поддържане на меката мебел от екипите на почистващата фирма ще удължи живота им и ще ви спести разходи по закупуване на нови мебели. 

Машинно почистване на повърхности

Индустриалните настилки имат нужда от основно почистване със специални машини. Когато наемате почистваща фирма, поинтересувайте се дали компанията разполага с такива машини, които биха почистили основно и по-стари настилки като мозайка и мрамор. 

Ледотретиране, озеленяване, снегопочистване

Тези дейности не се отнасят пряко до ежедневното почистване, но са неразделна част от условията за безопасност на работната среда. Попитайте почистващата фирма, към която изпращате оферта, дали може да включи тези услуги, за да сте спокойни, че сте направили най-добрия избор.