Как да почистите ефективно двора на къщата си

Да имаш двор е и благодат, и грижа. Винаги има какво да се почиства или работи и сякаш никога не остава време човек да седне и да се наслаждава на природата. 

Все пак почистването на двора не е невъзможна мисия и с екипите на нашата почистваща фирма сме го доказвали много пъти. Споделяме с удоволствие нашия опит и стъпките, през които преминаваме: 

Почистване на двор

Подготовка за почистване на двора

Това всъщност е най-енергоемката част. Преди да започнем същинската част на почистването, винаги си изграждаме план. Така раздробяваме огромната задача на малки, изпълними цели и в крайна сметка резултатът е перфектен.

Снабдете се с необходимите почистващи препарати и инструменти

Почистването на двора е доста по-различно от чистенето у дома. Първата ви стъпка е да се уверите, че имате необходимите инструменти, техника и препарати. 

Ще ви трябват: 

Твърда метла с дълга дръжка

Гребло

Лопата

Парцали за прах

Препарат за почистване на настилки за външна употреба

Течен сапун

Гъби

Четка с твърд косъм

Торби за боклук

Кашони

Лични предпазни средства: 

Дебели гумени ръкавици

Маска за лице, предпазен шлем или очила

Леки, проветриви дрехи

Шапка 

Подготовка за почистване на двор

Подреждане

На първо място сложете ред на двора. Изхвърлете старите и ръждасяли вещи, сухите листа и счупените столове. Сортирайте детските играчки в един ъгъл, дворните мебели – в друг (тях също ще почистим в даден момент) и завържете кучето 🙂 

Почистване на играчките, мебелите, дворното обзавеждане

Започнете с избърсването на праха от осветлението, саксиите и оградите. Облейте с маркуча декорациите и пластмасовите мебели, за да падне праха, а после почистете петната с мокър парцал и сапун. Ако петната са упорити, може да включите в процеса обезмаслител и топла вода. 

Оставете ги да изсъхнат на място, което е далече от алеите, които ей сега ще започнем да почистваме. 

Косене и плевене

Основната част от почистването на градината се състои в поддържането в чудесно здраве на растенията. Окосете, ако още не сте и почистете от плевели. 

Окосената трева съберете на купчини или сложете в компостер. 

Почистване на алеите

Колкото и да е мръсно, все може да се почисти. Това си кажете, ако погледнете към алеите си и не можете да си спомните какъв беше първоначалният им цвят. С подходящите препарати за конкретната настилка и с малко упоритост всички петна ще изчезнат. 

Важно е да изберете правилния препарат за настилката и да го ползвате според предписанията на производителя. 

Стъпките са: 1) измитане 2) обилно намокряне с вода 3) почистване с препарат и четка 4) изплакване

Да не забравяме оградата и портата

Подложени на всички климатични капризи, оградата и портата имат нужда също от внимание. Опръскването им с маркуч или водоструйка трябва да е достатъчно за премахване на замърсяванията, но ако се наложи, може да използвате гъба и сапунена вода за по-упоритите петна. 

Резултатът от добре почистен двор

Сложете отново всичко по местата

Ето, че приключихме. Не беше трудно, нали. Вероятно ви е отнело един уикенд, но какво е той в сравнение с чистотата, която постигнахте. Сега не ви остава нищо друго, освен да подредите отново мебелите по местата им и да се насладите на постигнатото. 

А ако нямате цял уикенд за чистене на двор, обадете ни се, на нас почистването на дворове ни е от любимите услуги.