Лесно почистване на микровълновата фурна без търкане с лимон

Почистването на микровълновата фурна понякога изглежда отчайващо трудно. Как да се преборим с всичката тази мазнина и пръски храна?

Препаратите за отстраняване на мазнини са прекалено агресивни, за да се използват в микровълновата. Колкото и добре да ги измиете, във фурната все пак ще остане част от препарата, а това не е безопасно.

В същото време никой не обича да прекарва половин ден в почистване до блясък на само една нищо и никаква фурна, нали.

Като специалисти в почистването, знаем не един и два трика за справяне с най-различни замърсявания. За някои са нужни сериозни препарати и машини, но за други – само няколко парчета лимон.

Да, точно така. Блестящата микровълнова фурна е на няколко резена разстояние.

Нужен ви е половин лимон, нарязан на парчета. Сложете в го в предназначен за микровълнова съд – стъклена купа например, и налейте вода.

После го сложете в микровълновата и включете на максимална мощност за 3-5 минути. Целта е водата вътре да заври и парата да се смеси с лимонената киселина.

Когато звънчето на микровълновата звънне, не бързайте да отваряте. Оставете така за още 10 минути и чак после отворете.

Парата ще е размекнала замърсяванията, а лимонената киселина ще направи мазнините изключително лесни за почистване.

С мека микрофибърна кърпа изтрийте вътрешността на фурната, измийте с гореща вода и сапун стъклената чиния и готово – вече имате чиста и хигиенична микровълнова.

За да не ви се налага да правите това много често, използвайте специален пластмасов капак за покриване на ястията, които затопляте или приготвяте.

Също така, можете да замените лимоните с малко оцет, но не всички обичат миризмата му.

Ако пък само от четенето на всичко това се изморихте и смятате, че почистването на микровълнови фурни изобщо не е за вас, позвънете ви – ние ще дойдем и с удоволствие ще почистим професионално дома ви вместо вас.

Използвайте нашия калкулатор на цена за почистване на апартамент, за да получите ориентировъчна оферта >>>