Освежаване на административни сгради чрез основно почистване – когато ремонтът е невъзможен

Всеки от нас е попадал в сграда на държавната администрация, за да оформя документи, да иска справки или да входира искания. Често впечатлението от “витрината” на държавата не е добро – морално остарели сгради, неугледни кабинети, неподдържани коридори и прашни прозорци. 

И ако ние прекарваме само час в такава институция, представете си настроението, с което служителите прекарват работните си дни в тази обстановка. Не може да се сравни с мотивацията на работещите в лъскавите и чисти офиси на частния сектор, нали. 

Ремонтирането на такъв тип сгради е скъпо и бавно начинание и те сякаш са обречени вечно да са в неугледен вид. А после се чудим защо качеството на обслужване от държавните служители не е на нивото, което ни се иска. 

Само си представете какво ще е, ако влизахте в чиста и светла сграда с блестящи подове и без традиционната миризма на прах и стара хартия. Какво ще е усещането ви и като гражданин, когато институциите, които трябва да се грижат за реда в държавата, показват грижа и към собствената си сграда. 

Не е нужно да се правят скъпи и дълго продължаващи ремонти, които забавят още повече работата в съответния отдел. Понякога е нужно само да се направи хубаво основно почистване, за да върне сградата предишния си блясък. 

Такова почистване би трябвало да включва: 

  • Измиване на прозорците отвътре и отвън. Ако сградата е висока, се прибягва до специална техника за височинно измиване. 
  • Обезпрашаване на всички повърхности, включително и пространствата над шкафовете с архива
  • Почистване на всички осветителни тела в сградата
  • Почистване и полиране на твърдите подови настилки – плочки, мозайка, мрамор. 
  • Машинно изпиране и подсушаване на меката мебел, килими, мокети. 
  • Оформяне и поддържане на зелените площи отвън
  • Както и всички други почистващи и хигиенизиращи дейности, специфични за съответната административна сграда. 

Не на последно място – качественото почистване на работната среда и дезинфекция според насоките на Министерството на здравеопазването са истинската грижа за служителите, администрацията и хората като цяло във време, в което се опитваме да ограничим разпространението на COVID-19. 

Ще се радваме да помогнем на повече административни сгради да върнат престижа и блясъка си. 

Поискайте ни оферта тук