Почистване на диван със сода за хляб

Почистването на дамаската на меката мебел винаги е голямо предизвикателство. Колкото и да се опитваме да пазим чисто, това винаги не е лесна задача. 

Кой от нас може да се лиши от удоволствието да хапне пуканки докато гледа филм например или да си направи сандвич и да го изяде през телевизора след изморителен ден?

Колкото и да пазим, рано или късно на дивана се появяват мазни петна. Почистването им не е лесна задача, защото не можете просто да сложите дивана в пералнята и да го изперете на 60 градуса. 

На помощ в такива случаи идват старите изпитани бабини рецепти за почистване на мазни петна от дивана. 

Рецептите със сол или сода за хляб за почистване са се доказали като най-работещи. 

Ако току що е покапала мазнина на дамаската на дивана, я посипете обилно със сол. Солта ще попие мазнината и ще ви е лесно да я отстраните с прахосмукачка или да изтръскате с ръка. 

Другият начин да почистите мазно петно е като го поръсите със сода за хляб и леко натъркате. Оставете го така за през нощта и на следващия ден изпрахосмучете. Диванът ще е освежен. 

По същия начин можете да почистите матрака – отново със сода за хляб. Поръсете го с едно пакетче сода за хляб и разтъркайте с длан. Оставете да подейства за няколко часа и после изпрахосмучете. 

Така ще отстраните неприятни миризми, мъртви кожни клетки, акари и други замърсявания. 

Содата за хляб е естествен продукт, известен с почистващите си и дезинфекциращи свойства. Ако обаче той се окаже безсилен срещу замърсяването на вашия диван, потърсете ни, ние ще ви отменим в почистването на дивана.