Как да подготвите дома си за посещение от почистваща фирма

Наемането на професионална почистваща фирма за поддържането на хигиената в дома е отличен избор за всеки, решил да посвети личното си време на своите любими занимания и семейството си.

За да останете доволни от услугата, е препоръчително да подготвите дома си за посещението на почистващата фирма, като така ще дадете възможност на професионалистите да си свършат работата наистина добре.

Избрали сте професионално почистване на дома от фирма за почистване - подготовката е ключова за отлични резултати

Подредете и приберете вещите си

Всички повърхности, които ще се почистват от прах и ще се мият, трябва да бъдат свободни от лични вещи. Достатъчно е да приберете вещите от всеки кът в кутия, за да може лесно да се мести по време на самото почистване.

После и на вас ще ви е лесно да върнете всичко по местата му.

Така ще дадете възможност на почистващата фирма да изчисти максимално добре, вместо да се колебае как и дали да лавира между вещите. Ще се намали до минимум и рискът от повреждане.

Измийте чиниите

В задачите на почистващата фирма обикновено влиза почистване на всички открити повърхности в кухнята. За да заблести мивката ви като никога, трябва да я освободите от съдовете, за да може екипът да работи.

Добре е да приберете в шкаф купата с плодове от масата, за да не е изложена храната на почистващите препарати.

Погрижете се за домашните любимци

Ако имате куче или котка, подгответе ги за идването на непознати хора. Вие познавате най-добре любимеца си и знаете как реагират на силни шумове. Ако е възможно, не оставяйте любимците си сами с почистващия екип, за да намалите максимално стреса на животното.

Предупредете за малките особености на дома ви

Всеки дом има своите тайни и особености. Някоя вратичка се затваря по специален начин или кабелът на телевизията лесно се изключва. Обяснете тези особености на почистващата фирма, за да улесните работата им и те да дадат най-доброто от себе си.

Изберете си любимо занимание

Почистващият екип ще работи в дома ви по стаи. Не е нужно да присъствате в помещението, за да не бавите почистването. Когато едната стая е чиста, ще се преместите в нея, за да продължат в следващото помещение. Можете също да планирате приятно занимание извън дома си докато трае почистването.

Мениджърът на екипа ще се свърже с вас, когато почистването е приключило.