Почистването на дома от фирма е една от онези разведряващи стъпки, които превръщат жената повече в принцеса, отколкото в Пепеляшка. 

Да потърсите и да се доверите фирма за почистване, не значи, че ви мързи. Значи, че наистина държите на чистотата и оставяте на професионалисти да свършат работата качествено. 

Значи и че сте преценили за правилно да си освободите времето за по-полезни, по-приятни, по-доходоносни и изобщо – по-различни занимания от това да чистите вкъщи. 

Как обаче да изберете фирма за почистване, от която да останете доволни? Отговорете си на следните въпроси и изборът ви ще стане по-лесен. 

Голямо или малко жилище имате

Домовете ни са различни – малки и уютни, големи и просторни, в центъра, в квартал, в затворен комплекс… Различните жилища имат нужда от различна фирма за почистване. 

За малките и средни апартаменти ще е достатъчно да се повика жена за почистване веднъж седмично. Два пъти годишно можете да викате фирма с професионална техника и препарати за голямо основно почистване. 

Ако живеете обаче в голямо жилище или във вила в затворен комплекс, е по-добре да се доверите на екип от голяма почистваща компания. Те ще са по-ефективни при почистване на големи площи и ще отговорят на изискванията и на най-взискателните клиенти. 

Имате или нямате двор

Поддръжката на двора или общите външни части на жилището е отделна услуга, но върви ръка за ръка с почистването на дома. Много по-добре е, когато не само вкъщи, но и около дома ни е чист, нали!

Ако разполагате с голям двор или широки общи части, обърнете се към фирма за почистване, която предлага такива услуги. За разлика от домашната помощничка, която ще може само да измете сухите листа, фирмата за почистване и поддръжка ще почисти, оформи и поддържа зелените площи. 

Имате ли специални настилки у дома

Има повърхности, които имат нужда от специална грижа и обикновените препарати биха ги повредели или не биха ги почистили идеално. Такива например са модерните гранитни подове, теракота с блестящ финиш, естественото дърво и т.н. 

Ако имате големи килими или сте почитатели на луксозните мокетени настилки, ще имате нужда от сериозна техника, за да се почисти добре – качествено машинни изпиране, мощна прахосмукачка, щадящи препарати, но ефективни към петна. 

С такова разнообразие от техника и препарати разполагат големите почистващи компании, докато домашните помощници обикновено работят с препарати и техника, която им предоставите вие. 

Бюджет и комуникация

За едни семейства бюджетът е единственият водещ фактор при избор на фирма за почистване. За тях би било удобно да се обърнат към домашна помощница. 

Други държат най-вече на удобството да контактуваш с лидер на екип, който да координира посещенията на почистващия екип и контрола върху качеството. 

За вас е по-добре да се обърнете към почистваща компания с изградена система за контрол на качеството и собствена техника, която може да отговори на всичките ви изисквания.