5 предимства на външната почистваща фирма за бизнеса

Поддържането на безупречна хигиена в офиса е белег на професионализма в компанията ви също както качествата на продукта ви и отношенията в екипа. 

Наемането на професионална хигиенистка обаче често се оказва по-сложна задача, отколкото сте очаквали. 

Обикновено има прекалено много кандидати за такава позиция, като всеки от тях трябва да бъде интервюиран, да се проверят препоръките му и да се разбере какво е качеството на работата му. 

При по-големи офиси са нужни повече от един човек, който превръща Отдел “Почистване” в сериозна част от екипа със своите специфични нужди. Трябва да се подготвят трудовите договори, да си осигури задължителната годишна отпуска, да се реагира в извънредни ситуации като заболяване, за да не се прекъсват дейностите по почистване. 

Нужно е да поддържате в наличност и препарати и почистващи инструменти. 

За да прецените добре дали за вашия бизнес е по-удачно да имате собствен отдел по почистването или да се доверите на външна фирма, ето какви са предимствата на договора с почистваща фирма за бизнеса: 

Делегирате отговорностите на почистващата фирма

Целия процес по наемане на почистващ персонал, снабдяване с препарати и машини и организиране на почистването е задача на почистващата компания, с която ще сключите договор. 

Ще уточните нужните услуги с вашия акаунт мениджър от фирмата за почистване и оттук нататък той ще се погрижи всичко от договора да е изпълнено в срок и качествено. 

Предвидим разход за почистване

Когато сключите договор с почистваща фирма, знаете точно колко ще е разходът ви за почистване месечно и така ще планирате по-лесно бюджета си. 

Качествено почистване

Когато за хигиената в офиса се грижи професионален екип, който държи на качествено свършената работа, няма да има компромиси. Почистването ще се извършва по предварително уточнен план (т.нар чеклист) и винаги резултатът ще е еднакво добър. Ангажиментът по проверката е на мениджъра на фирмата за почистване, а не ваш, защото вие имате по-важна работа. 

Професионални препарати за почистване

Когато става дума за качествено почистване на различни повърхности, основна роля играят правилните препарати. Понякога недобре избран препарат може да повреди безвъзвратно настилката или мебелите, върху които е попаднал. 

Изборът на качествени продукти за почистване става още по-сериозен, когато става дума за производствени площи или кухни на ресторанти. 

Машини за всякакви случаи и извънредни ситуации (почистване след ремонт или наводнение)

pochistvane podove_mashinno

Има дейности, в които човешката ръка е незаменима. Но има и такива, за които е по-добре да се разчита на машини. 

Когато искате да работите и да се развивате в безупречно чист офис, по-добре се доверете на почистваща фирма, която може да ви осигури височинно измиване на прозорци, машинно почистване и полиране на подови настилки, машинно пране на мека мебел, почистване на ескалатори и травелатори. 

Фирмата за почистване може да реагира и при извънредни ситуации. Тя ще помогне при почистване след ремонт на офиса или за почистване след наводнение или пожар. (Не го пожелаваме на никого, но знаем, че се случва). 

Още по темата за професионалното почистване за нуждите на бизнеса, вижте тук: По офиса посрещат, по резултатите изпращат – или защо почистването е толкова важно